Yeni Nesil Meltblown Maske

Yeni nesil meltblown maske %100 polipropilen (PP) kumaş olarak bilinen yapay bir kumaş türünden elde edilen 3 katlı fakat yeni bir tasarıma sahip olan maske türüdür.

Yeni nesil meltblown maske eski tip meltblown maskelere oranla aynı derecede filtrasyon ve koruma sağlamakla birlikte daha uzun sürelerde kullanıma rağmen özellikle kulak bölümünde meydana gelen rahatsızlıkları da gideren bir tasarıma sahiptir.

Yeni Nesil Meltblown Maske Nedir?

Medikal maske veya cerrahi maske olarak bilinen maskeler, uzun yıllardan beri sağlık ve medikal sektörlerinde kullanılan ekipmanlardır. Hastaları sağlık personelinden gelebilecek olası tehlikelere karşı koruduğu gibi sağlık personelini de hastaya karşı korumak için tasarlanan maskelerin üretiminde bazı özel kumaşlar kullanılır. Maskenin asıl işlevi olan hava veya sıvı parçacık yoluyla bulaşabilen virüs ve bakterileri filtrelemek, ancak bazı özel kumaşların kullanılmasıyla mümkün olabilmektedir.

Bu kumaş türlerinden en iyi filtrasyonu sağlayan kumaş da meltblown kumaş olarak adlandırılan kumaştır ve farklı teknolojiler kullanılarak elde edilen sentetik bir kumaş türüdür. Meltblown kumaşı, hammaddesi polipropilen, poliüretan ve polibütilen olan sentetik bir kumaş türüdür. Farklı kullanım alanlarına göre bu üç hammaddeden üretilen meltblown kumaş, filtreleme ve yüksek ısılara dayanabilme özellikleri sebebiyle birçok sektörde kullanılmaktadır. Filtreleme oranı oldukça yüksek olduğu için medikal maske üretiminde bu kumaş türü kullanılarak imal edilen maskelere de meltblown maske denilmektedir. Fakat yeni nesil meltblown cerrahi maskeler, yeni bir yapıda tasarlanır ve kullanan kişinin kulağını herhangi bir şekilde rahatsız etmez.

yeni nesil meltblown maske
yeni nesil meltblown maske

Yeni Nesil Meltblown Maske Özellikleri

Corona salgınının tüm dünyaya yayılması sonucu kullanımı ve tüketimi artan cerrahi maskeler için ideal bir kumaş türü olan meltblown kumaş kullanılarak imal edilen cerrahi maskelerin kullanımı konunun uzmanları tarafından tavsiye edilmektedir. Nonwoven maske olarak da bilinen meltblown maskelerin yeni çıkan modelleri yeni nesil maske olarak adlandırılmaktadır.

Eskiden üretilen meltblown maskelere göre yeni nesil maskelerin en belirgin farklı maskenin yüze tam olarak oturmasını sağlayan ve kulağın arkasından dolanan ipli yapının yerine kulak arkasını incitmeyen geniş bantlı bir hale getirilmesidir. Böylece maske, uzun kullanım sürelerinde bile kullanıcıyı rahatsız etmez, ona konforlu bir kullanım imkânı sunar. Yeni nesil meltblown cerrahi maskelerin özellikleri ise şu şekildedir;

  • Maskeler 3 katmandan oluşmaktadır
  • Maskelerin iç ve dış kısmı nonwoven kumaştan, iç kısmı polipropilen malzemeden üretilmiştir
  • Maskenin kulağı saran kısmı yumuşak ve geniş kumaştan yapılmıştır
  • Yüksek filtreleme özelliği sayesinde virüsleri, bakterileri, tozları ve küçük aerosol damlacıkları filtreler
  • Maskenin üst kısmında bulunan yumuşak tel, maskenin yüze tam oturarak tam koruma sağlar
  • Kumaş, yapısı sayesinde gerilmelere dayanıklıdır
  • Koruyucu özelliğine rağmen rahat nefes alıp vermeye imkân sağlar
  • Diğer maske türlerine göre oldukça yüksek filtreleme ve koruma sağlar

Toptan Nesil Meltblown Maske

Covid – 19 pandemisinin tüm dünyaya yayılmasıyla birlikte medikal maskelere olan talep bir anda çok yüksek seviyelere ulaştı. Bu durumda piyasada bir anda çok sayıda cerrahi maske üreticisi çıktı ve herhangi bir sertifika veya onay almadan insanlara sunulmaya başladı. İnternetten satılan ve merdiven altı olarak tabir edilen maskeler, kişiyi korumaktan ziyade olası tehditlere karşı daha da korumasız hale getirmektedir. Bu yüzden toptan veya perakende olarak satın alınan maskelerin mutlaka Sağlık Bakanlığı ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından onay almış tedarikçilerden alınması önemlidir.

Biz Mag Çanta olarak, pandemi sebebiyle ülkemizde sürekli olarak artan meltblown cerrahi maske ihtiyacını karşılamak adına tüm gerekli teknolojik altyapımızı kurduk. Medikal tekstil ürünlerinin üretimi için gerekli olan ISO 13485 ve QCS International sertifikalarını alıp TS EN 14683 standardını ve CE belgesini alıp medikal maske üretimi yapan bir firma olarak yeni nesil maskeler üretmekteyiz.

Yeni Nesil Meltblown MaskeYeni Nesil Meltblown Maske Fiyatı

Biz Mag Çanta olarak ürettiğimiz yeni nesil maskeleri en uygun fiyatla tedarikçilere buluşturmak amacıyla üretim tesisimizi kurduk. Bu yüzden yeni nesil maskelerimizin de fiyatı eski tip meltblown maskelerin fiyatıyla aynıdır. 50’lik yeni nesil cerrahi maskelerimizin fiyatı 50 TL, 10’luk paketlerde satılan yeni nesil meltblown cerrahi maskelerin fiyatı ise 10 TL olarak belirlenmiş ve bu fiyatlardan satışa sunulmuştur.

Her türlü yeni nesil maske, cerrahi maske, meltblown maske ihtiyacınız için bizimle iletişime geçip detaylı bilgi alabilirsiniz.

Dikkatinizi Çekebilecek
Diğer Yazılar
Size nasıl yardımcı
olabiliriz?

Üretimlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgilendirme almak için lütfen Mag Çanta iletişim kanallarından bizimle iletişime geçiniz.